Uniroyal aan de startlijn met een nieuwe generatie banden voor vrachtwagens en bussen

Hannover, 25 juni 2015.

Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van personen- en vrachtvervoer goed in het vizier presenteert Uniroyal twee nieuwe banden voor gecombineerd gebruik van regionale en lange afstanden. De nieuwe FH 40-stuurasband en de nieuwe DH 40-aandrijfasband bieden een hoog kilometerrendement, een verbeterde wegligging en een optimale tractie, zelfs op een nat wegdek. Beide kwaliteitsbanden worden geleverd in de maat 315/80 R22.5 en zijn geschikt voor bussen en vrachtwagens.

Uniroyal presents two new tires for combined regional and long-distance use. 

Vrachtwagens nemen een steeds belangrijkere plaats in voor goederenvervoer op de Europese wegen en zijn het transportmiddel bij uitstek om voedsel en consumptiegoederen snel en direct te leveren in zowel stedelijke gebieden als over de landsgrenzen.

Uniroyal heeft deze nieuwe productlijn ontworpen met het oog op dit gecombineerde gebruik van regionale distributie en langeafstandsritten. De FH 40-stuurasband en de DH 40-aandrijfasband, maat 315/80 R 22.5, bieden elk uitstekende kilometerrendementen en een betrouwbare wegligging. De traditie van het merk Uniroyal wordt voortgezet met deze banden die met vertrouwen kunnen worden gebruikt voor bussen en vrachtwagens en bijzonder effeciënt zijn op natte wegen.

Het nieuw ontwikkelde loopvlakontwerp van de FH 40-stuurasband verbetert de grip op nat wegdek, waardoor het in aanmerking komt voor de classificatie 'B' op het EU-bandenlabel. De speciale lamellentechnologie die in het loopvlakontwerp is gebruikt, optimaliseert de waterafvoer en zorgt voor een veilige wegligging, zelfs bij regenachtig weer. 

De FH 40 is verder geoptimaliseerd voor een gelijkmatige slijtage en een lage rolweerstand, daarbovenop biedt de nieuwe rubbersamenstelling een hoog kilometerrendement. De FH 40 draagt het M+S-label.

Het loopvlakontwerp van de DH 40-aandrijfasband is speciaal ontworpen voor hoge tractie en de band presteert uitermate goed op zowel natte als besneeuwde wegen. 

Het nieuwe loopvlakontwerp zorgt voor gelijkmatige slijtage, wat weer betekent dat de DH 40 een hoger kilometerrendement kan bieden. De geoptimaliseerde gordel maakt de aandrijfasband bijzonder robuust en duurzaam.

De DH 40 draagt zowel het M+S- als het 3PMSF-label (Three Peak Mountain Snow Flake).

Aan de grondslag van alle banden in de nieuwe Uniroyal-productlijn ligt een vernieuwbaar karkas. De hiel van het karkas op zowel de FH 40 als de DH 40 is versterkt voor een hogere duurzaamheid. De geoptimaliseerde gordeldichtheid zorgt ervoor dat de banden wisselende belastingen kunnen weerstaan en de speciale binnenlaag voorkomt geleidelijk verlies van luchtdruk.

Uniroyal is al sinds 1979 een Europees bandenmerk van Continental AG. Dit traditionele Belgische merk wordt beschouwd als de uitvinder van de regenband en blijft kwaliteitsbanden voor zowel personenauto's als bedrijfsvoertuigen bieden onder de paraplu van Continental.Of het nu voor vrachtwagens of bussen is, Uniroyal biedt de ideale band voor elk gebruik.

Continental ontwikkelt intelligente technologie voor het vervoer van mensen en hun banden. Als internationale leverancier van auto-onderdelen, bandenfabrikant en industriële partner is Continental een betrouwbare partner voor het leveren van duurzame, veilige, comfortabele, unieke en betaalbare oplossingen. In 2014 heeft het bedrijf ongeveer €34,5 miljard voorlopige winst geboekt met haar vijf divisies: Chassis en veiligheid, Interieur, Aandrijving, Banden en ContiTech. Momenteel heeft Continental meer dan 200.000 werknemers in dienst in 53 landen.

De Bandendivisie beschikt momenteel over 24 productie- en ontwikkelingsvestigingen wereldwijd. De uitgebreide productportfolio en de voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling leveren een aanzienlijke bijdrage aan een economische en ecologisch efficiënte mobiliteit. Als één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld met meer dan 47.000 werknemers bereikte de Bandendivisie in 2014 verkoopcijfers van 9,8 miljard euro.

Contact
Anna Stuhlmeier
Anna Stuhlmeier

Head of Communications Truck Tyres EMEA

Continental AG l Tyre Division

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover, Germany

+49 511 938-2923

Uniroyal. Een merk van Continental.*